Let's some fun :)
Chociaż z drugiej strony można coś więcej napisać o duecie Kocica-DL. Może by tak napisać, że pisząc krótkie posty przemykają niezauważone, bo udawanie niedoświadczonych graczek daje im alibi? No i coś możesz wspomnieć, że opisy mordów mafii też są pisane w prosty i krótki sposób.
Ot, tylko sugestia.
Tak, tak, ale miałem plana, żebyś właśnie Ty zajął się duetem Kocicy & DL.
I tak (częściowo) zagłosujemy na nich w jutrzejszym linczu (patrz topic- Taktyka), więc lepiej, żeby ktoś z Nas wysnuł na Nie oskarżenia już dziś. Skoro ja piszę ogólnikowo i muszę zaatakować Kha Beletha (a Ty nie możesz), to lepiej, żebyś się zajął Naszym duetem.
Tyle, że posta wyślesz późnym wieczorem.
Ostatni lincz ponownie okazał się niewypałem, musimy trafić kogoś. Moim zdaniem Andre coś kręci, taki cichy i prześlizguje się więc On może coś ukrywać(w ostatniej FM był w mafii). Tak więc mój vote na niego choć mógłbym na jescze jedną osobę ale powstrzymam.
@up
Hells powiedz mi kto dałby rade zmanipulować miasto by zagłosowało na 100% niewinną osobę?
Dobra, teraz na poważnie.
Zaczyna się robić ciekawie. Cahan niewinna, wav też. A andre się cieszy.
Jak dla mnie to on jest w mafii i jestem 100% pewny. Stosuje taktykę starą jak ta gra, takie spóźnianie się obniża zainteresowanie taką osobą.
Wszyscy dali się nabrać, ja się nie dam. Głos na andre i koniec kropka. Przynajmniej będę mógł się chełpić, że od razu wiedziałem.
co o tym sądzicie?
@Sentarus
Czekaj jeszcze, nie jestem pewien na kogo powinieneś zagłosować.
@Fenir
Może być andre, ale bez takiej pewności. Usuń "Jak dla mnie to on jest w mafii i jestem 100% pewny" i "Przynajmniej będę mógł się chełpić, że od razu wiedziałem." No i ofc "@up"- aktualnie już nie jest @up
Poczekaj jeszcze z 10 minut i wysyłaj.
,,Fajnie, że Hells doszedł. Mamy przynajmniej jedną osobę, której niewinność jest pewna. Do rzeczy. Tak przyglądam się i przyglądam i nasuwa mi się jedna myśl. Duet Kocica-Diamond Lady zachowuje się naprawdę dziwnie. Gdy już na samym początku trochę je przyciśnięto do muru (po tym głupim poście o sprawdzaniu skrzynki), nagle walnęły dość długie wyjaśnienia.
Kocica:
Siemanko wszystkim!
Widzę, że tu jakieś ciężkie działa wytaczacie przeciwko mnie. W sumie nie wiem dlaczego. Dlatego, że głosuję razem z przyjaciółką? Że myślimy podobnie? Że gramy dla funu?, dlatego razem wchodziłyśmy na pocztę Niech to brzmi jak brzmi, ale po przeczytaniu wszystkich postów mam dwóch kandydatów. Hadrian- gra wyjątkowo zachowawczo, po przeglądnięciu poprzednich edycji dochodzę do wniosku, że zbyt. Albo ma jakąś rolę albo mafia. I drugi to Freezon. Za bardzo naskoczył na Loczka. Sonic też podał jakieś tam argumenty przemawiające za jego winą. Sam jakoś w ogóle się nie broni. Nie wiem, może się mylę, ale intuicja podpowiada mi, że ktoś z nich jest mafiozą (albo obaj?). Poczekam do wieczora i puszczę głos na któregoś z nich.
Cahan wydaje mi się niewinna, ale sama nie wiem...
DiamondLady:
Czemu ja? Nawet sobie nie pogram?!
Uważacie mnie za kogoś niedoświadczonego, a to błąd. Ogarniałam edycje z Kocicą i szło mi całkiem całkiem. Poza tym przejrzałam poprzednie edycje. Moim zdaniem w mafii jest ktoś kto jest albo cichaczem np. taki Psychol. Albo taki Fast. Moim skromnym zdaniem całe te jego dziwne teksty miały na celu wywołanie zamieszania i czegoś o czym pisał bodajże Sylath, że jeśli tak pisze i jest w mafii to jest głupi. Głupi pewnie nie jest (chyba ), więc stawiam na to pierwsze (mafia). Nie ma żadnych poszlak i jeśli nikt nie wtopi do wieczorka to zagłosuje na Fasta. I prosze was, nie głosujcie na mnie, tylko dlatego, że jestem tu nowa. Bo będzie foch i już nie zagram
Z resztą... Wasz wybór
Co robią dalej? Obie dziewczyny piszą jednozdaniowe posty:
Kocica:
Sonic mnie nie przekonał. Zbyt atakuje Freezona.
Głos na niego
Cahan. Chyba nie muszę tłumaczyć why
DiamondLady:
(To troszkę dłuższe) :
hej
Ja tak na krótko, bo zajęta jestem
Podobnie jak Kocica uważam za winnego Freezona choć głowy bym nie dała (i nie tylko głowy ).
Hadrian raczej niewinny albo ma jakąś dobrą rolę. Co do reszty- to sama nie wiem. Pierwszy lincz raczej na nikogo nie wskazuje. Jeśli Cahan/Freezon okazaliby się niewinni zabrałabym się za cichaczy, bo pewnie tam kryje się mafia (albo przynajmniej jej część). Dziś poczekam z głosem.
Pa kochani! *
Waverley. Podobnie jak Cahan (nie ma jak kobieca intuicja ).
Cahan.
Detektyw to detektyw. Trzeba mu ufać.
Warto zauważyć, że obie wysyłają posty w podobnym czasie. Wiecie jak mnie myśl naszła? Obie na początku zrobiły głupi błąd, pewnie nie skonsultowały z pozostałymi mafiozami kwestii wypowiedzi o skrzynce. Obie trafiły na świecznik. Jednak tylko na moment. Nie wiem czy tak chciały właśnie zrobić, czy zrobiły to przypadkiem, ale mają tym momencie niezłe alibi. Po takich oskarżeniach (chodzi mi o tych na początku gry) normalni gracze odsunęli by się od siebie, czyli nie dawali pretekstów do kolejnych oskarżeń o współpracę z drugą osobą. A co one robią? Robią coś zupełnie odwrotnego. Piszą krótkie posty będące podpinką pod najbardziej oczywiste typy. Oprócz tego wysyłają wiadomości w podobnym czasie (o czym już wspominałem). No i to już moje lekka nadinterpretacja, ale te opisy mordów mafii są strasznie krótkie i nie wiem, czy nie są czasem ich dziełem. Wiem, kierowanie się opisami mordów może być głupie, ale to akurat pasuje do całej sprawy. Uważam, że obie przekonały się, że gracze nie chcą na nie głosować, bo uważają je za mało doświadczone i niegroźne zawodniczki. Dlatego starają się wszystkich utwierdzić w tym przekonaniu. Trzeba przyznać, że im się to udaje. Już spotkałem się kilka razy z takim typem gry, więc wyczulony jestem na tego typu zagrywki.
Nie wiem, czy ktoś zechce mi pomóc, pewnie nie. Tak czy owak głos na DiamondLady.
Nie. Nie ryzykuj, miasto jest b. czułe na takie rzeczy.
@Sentarus
Napisz posta na Sonica. I tak już dużo osób go zaatakowało, więc możemy się o to pokusić. Odnieś się też do jego ostatniego posta, w którym ogłosił się księdzem. Ostatnia deska ratunku.
To dziś pierwszy Ja będę:
Sytuacja robi się nam nieciekawa, padł kolejny niewinny a Mafia nadal nie ruszona. Słuchajcie trafmy kogoś bo skończymy na tym iż Mafiozo wygrają 4:0 i będzie precedens taki że od niepamiętnych Edycji gangsta wygrała bez strat. Odnośnie linczu to zagłosuję na (KB) powód? Dość prosty coś sporo osób go nie lubi a nóż widelec jest jedną ze składowych Mafii i w końcu trafimy na tych zza cienia co dyrygują nami.
Panowie pomożecie?