The One

Let's some fun :)

#46 2012-10-08 17:11:56

Leviathan

Your Doom

Punktów :   

Re: Posty

@Fenir
"Może się mylę"- na początku ostatniego zdania.
Czekaj z wiadomością do 20:30. Napisz do mnie na chwilę przed wysłaniem.

#47 2012-10-08 17:13:27

Leviathan

Your Doom

Punktów :   

@Sentarus
"Poszczekam"?
Poza tym ok.

#48 2012-10-08 17:20:51

Sentarus

OC

Punktów :   

To tak żartobliwie napisałem poczekam, dlatego cudzysłów.
Oki to zaraz wyślę

#49 2012-10-08 17:36:00

Leviathan

Your Doom

Punktów :   

Oki. Np.
Wysyłaj, ale z głosem się wstrzymaj.

#50 2012-10-08 18:15:35

Sentarus

OC

Punktów :   

Hmm ciekawie, teraz mamy fajną sytuację bo do linczów nominowanią są Freez, Cahan, Waverley. A co do naszych akcji to musimy uspokoić Sylatha i jeszcze dwie osoby.

#51 2012-10-09 12:55:41

Leviathan

Your Doom

Punktów :   

Pierwszy post piszę ja.
Potem Sentarus, Niedziel i na końcu Fenir (wybielenie Cahan- w razie gdyby jednak zginęła).

#52 2012-10-09 13:30:55

Leviathan

Your Doom

Punktów :   

Zmiana decyzji.
Ja i Niedziel musimy napisać posta jako ostatni (lincz na Cahan).
Na razie czekamy. Zapraszam do reszty tematów.

#53 2012-10-09 14:47:27

Crusader

Mafia

Punktów :   

Planuję wysłać coś takiego:

Ostatnie godziny są bardzo interesujące. Działają one na niekorzyść jednej osoby: Cahan. O ile jej słowa na SB nie wydawały mi się podejrzane (wspominałem już o tym w poprzednim poście), to jednak argumenty jakie można jej wytoczyć po  wczorajszym wieczorze są po prostu mocniejsze. We wczorajszym linczu był potrójny remis. Zginął Waverley, a przy życiu pozostali Cahan i Freezon. Przy remisach warto zawsze przypatrzeć się graczom, którzy przeżyli. Przecież musi być jakiś powód dla którego Ojciec Chrzestny nie wybrał właśnie ich. Freezon złapał już trzy punkty karne, więc jest spora szansa na to, że po prostu odpadnie za nieaktywność. Szkoda marnować głos na kogoś, kto i tak zginie. Wracając do Cahan, jest i drugi argument. Waverley był detektywem (po co miałby kłamać?) i ujawnił, że w jego sprawdzeniu wyszło, że Cahan jest winna. Trochę się tego zebrało:
-Cahan nie wybrana przez Ojca Chrzestnego w remisowym linczu
-Cahan sprawdzona przez detektywa
To już zbyt dużo, dlatego zagłosuję na Nią. Jeżeli okaże się niewinna (automatycznie okaże się, że jest opryszkiem), to można spokojnie nazwać Ją największym pechowcem wszystkich edycji Forumowej Mafii na Tawernie.

#54 2012-10-09 15:11:56

Leviathan

Your Doom

Punktów :   

Niezłe.
Czekaj z wiadomością do wieczora.

#55 2012-10-09 15:27:45

Leviathan

Your Doom

Punktów :   

"Dziś będzie krótko, bez większych rozkmin, bo takowe są obecnie nie potrzebne (sprawdzenie deta).
Wczorajszy lincz niewątpliwie jest b. dużym materiałem do analizy. Cóż, miałem skłonić się ku Kha Belethowi (na razie wstrzymam się z moimi argumentami co do niego), ale nie sposób nie zagłosować na Cahan. Nie po testamencie Waverley'a. Szansa na to, że jesteś niewinna jest niewiele większa od 10% (role opryszków). To za mało dla mnie. Sorry Cahan, musiałabyś mieć na prawdę dużego pecha. Co prawda Twoje posty świadczą o czymś zupełnie przeciwnym, o Twojej niewinności, ale nie sposób zignorować sprawdzenia deta (rzecz jasna Waver był nim, bo po co miałby kłamać?).

Pozdrawiam
Rev"

Jeśli nie ma żadnego sprzeciwu, to wysyłam późnym wieczorem.

#56 2012-10-09 17:02:57

Sentarus

OC

Punktów :   

Czas i na moje słowa:
Wczoraj sporo się działo, niepowetowaną stratą było zlinczowanie Decika(Waverego) a także strata miastowego Sylatha który widać wyczuł mafię i go zabiła. Musimy się sprężyć i kogoś ustrzelić. Co do mojego vota to ciężko mi wskazać kogo waham się nad Cahan/Reuelem. Jak coś to edytnę posta.

Ciekawe czy dadzą wiarę w moje słowa.

#57 2012-10-09 17:03:42

Crusader

Mafia

Punktów :   

Wiesz co? Nasze posty są strasznie podobne (chociaż ja i tak będę musiał swój poprawić, bo Freezon samobójstwo popełnił). Głównie chodzi mi o zdanie, w którym mówisz o pechu Cahan i ten nawias o Waverleyu.

Edit. Chodziło mi o podobieństwo posta mojego o posta Leviathana.

Ostatnio edytowany przez Crusader (2012-10-09 17:04:22)

#58 2012-10-09 17:04:22

Fenir

Mafia

Punktów :   

Co wy na to ?
"Ojoj Andre coś chyba nie jesteś na bieżącą z grą... znowu... ostatnim razem kiedy tak było byłeś w mafii. Wiem zaraz nastąpi twoja wypowiedź, że "człowiek zapracowany jest a tu go oskarżają" ale ja w to nie uwierzę. Takie spóźnianie się, udawanie głupiego to dobra taktyka ... szczególnie dla mafiozy. Kończąc ten wywód mój głos dzisiaj pada na Ciebie andre, twoje "nieogarnianie" gry mnie nie przekonało."

#59 2012-10-09 17:14:18

Leviathan

Your Doom

Punktów :   

@Crusader
Masz rację, wytnę te zdania.
@Sentarus
Ok, może być
@Fenir
Usuń "udawanie głupiego" i może być.
Niech posta najpierw wyśle Sentarus.

#60 2012-10-10 16:01:57

Leviathan

Your Doom

Punktów :   

"Trafne spostrzeżenie Kha Belecie
Cóż, powody były zbędne. Ale proszę bardzo, specjalne dla Cb ;]
Lincz I: Strzał, nie chciałem przyczynić się do śmierci niewinnego Fasta.
Lincz II: To samo, Waverley, który dla mnie był ewidentnym detem (co się sprawdziło); Cahan, która jeszcze wtedy była dla mnie niewinna (b. naturalne posty) + Freezon, który wydawał mi się (i całkiem dobrze), mniej winny od Cb.
Lincz III: Tutaj sprawa oczywista. Lincz na Cahan ze względu na deta.
Teraz jeszcze kwestia Waver'a. Skąd wiem, że Waver był detem? Otóż, nie mógł być mafiozą, bo przecież nawet gdy OC ginie, to jest wyświetlana informacja o jego tożsamości. Zależnie od regulaminu zaś; albo jest podawana informacja miastu, że zginął OC, albo, że po prostu mafiozo. Suma sumarum, Wav był detem lub dostał info od prawdziwego deta o sprawdzeniu, żeby uwzględnił go w testamencie. Anyway, Wav nie był mafiozą.
Co do wczorajszego linczu- epic fail 8) No comments.
Podsumowując wszystkie wydarzenia do tej pory:
Hells- witamy! Oczywiście niewinny, najprawdopodobniej bez roli; MG nie zdecydowałby się na taki ruch. Chociaż jeden mniej do rozkminy ;]
Duet Kocica & DL- ciekawa sprawa. Z początku podejrzewane, potem usunęły się w cień i zeszły z drogi miastu. Choć z początku byłem przekonany o ich niewinności, zaczynam się wahać...
Niedziel- pisze tak jak w poprzednich edycjach. Argumentacje są niczego sobie, póki co nie mam mu nic do zarzucenia.
Reuel- uaktywnił się niedawno, ostro atakuje Sonic'a, nie mam jeszcze co do niego wyrobionej opinii, ale skłaniałbym się ku niewinności (zbytnia pasywność z początku w porównaniu do obecnej gry).
Fenir- tutaj się zastanawiam, popadam ze skrajności w skrajność, choć z początku wydawał mi się podejrzany, teraz nabiera w moich oczach na niewinności (neutralne posty, zarówno na forum, jak i na SB); nie wykluczam jego winy, wciąż całkiem prawdopodobne jest, że to właśnie On jest mafijnym cichaczem.
andre94nt- niektórzy widzą w nim mafiozę, ja coś wręcz przeciwnego. Ok, może trochę zachowuje się jak mafiozo, ale bardziej jak andre If you know what I mean ;]
Hadrian- z nim ciekawa sprawa jest W porównaniu do poprzednich edycji, zachowuje się dość cicho, może za bardzo? Kto wie, kolejna osoba, która może być mafijnym cichaczem czy po prostu miastowy z rolą? Na jego niewinność przemawiają całkowicie neutralne i pozbawione "mafijnych" emocji rozmowy na SB.
Sonic- kolejna kontrowersyjna osoba. Z początku przypuścił ostrego szturmu, a obecnie usunął się w cień. Mam nadzieję, że w niedługim czasie zabierze się za swoje "rozkminy", dzięki którym dowiemy się o jego tożsamości nieco więcej.
Loczek- gra dość podobnie jak w poprzedniej edycji. Nie za cicho, nie za głośno. Nie ogarnia jeszcze zbytnio tej gry. Nawet jeśli jest mafiozą, to nie na niego powinniśmy skierować swe siły w najbliższym czasie.
Pawek- kolejny "cichy" gracz. Dlaczego cichy w cudzysłowiu? Albowiem z początku dość aktywny, a potem... już nie Widać (również po poprzednich edycjach), że ogarnia. Moim zdaniem gracz z jakąś rolą, który nie chce rzucać się w oczy mafii.
Kha Beleth- mojego faworyta zostawiłem sobie na koniec Gracz dość aktywny, często opisujący duet Kocicy & DL. Niby nic ciekawego, ale mą uwagę przykuło coś innego. Lincze. W I linczu zagłosował na... no właśnie, nie zagłosował, mimo iż wyraźnie zaznaczył, że będzie głosował na DL. Ciekawe, prawda? II lincz- wejście na ostatnią chwilę, rzekomo brak wiedzy o linczu, i podpinka na deta. III lincz to oczywiście masowo podpinka na Cahan. Kha Beleth dobrze dawkuje liczbę swoich wypowiedzi i stosunek historyjek do tekstu właściwego. Pisze po 2 posty dziennie, czyli nie za dużo, nie za mało; byle nie być charakterystycznym. Poza tym, nie wiem czy zauważyliście, ale jego gra znacznie poprawiła się od ostatnich edycji. Ja w tym widzę coś więcej, niż tylko doświadczenie. Podsumowując, mój głos dziś idzie na niego.

Pozdrawiam.
Rev"

Bardzo ważny post.
Apeluję o to, abyście go dokładnie przeczytali i wyrazili swoją opinię na ten temat (szczególnie, że pojawiają się w nim Wasze nicki).

Pozdrawiam.
Levi

Stopka forum

RSS