Let's some fun :)
Co do Scenariusza to miałem w planie małą kłótnię wywołać między mną a kimś(na 15min przed linczem finałowym). Ale macie rację, lepiej nie przekombinować i teraz weźmiemy się za Psiapsiółki lub kogoś kto bardzo przeszkadza. A wpadliście na to że któraś z tego duetu to Barman?
Sonic napisał:
10. Na koniec przytoczę jedno zdanie, które kiedyś powiedział mi Revold: "Paradoksalnie, najczęściej najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dobrzy miastowi mają to do siebie, że szukają drugiego, trzeciego, a nawet czwartego dna, tam gdzie jest tylko jedno..."
Święta prawda
Idealnie. Wszystko idzie zgodnie z planem. Kha Beleth skutecznie odciąga uwagę miasta od Was. Poza tym wciąż pojawiają się nicki K&DL. Co do KB- tak na prawdę to nie ma On żadnych podejrzeń względem mnie, jest to po prostu jak najbardziej naturalna reakcja miastowego na atak w jego stronę. Everything unders control
Dobra, Sonic w testamencie wspomina o Fenirze (ale wspomina jednocześnie, że to najmniej prawdopodobny z Jego typów.) Kha Beleth zgodnie z przewidywaniami atakuje Leviathana
Jaki jest najbardziej prawdopodobny scenariusz na dzisiaj? Hadrian wczoraj jeszcze na SB deklarował głos na DiamondLady. Po poście Hellsa można sądzić, że zrobi to samo. Ja swoich wczorajszych oskarżeń nie zmienię. DiamondLady ma więc trzy głosy. W grze pozostało 11 osób. Więc zagłosować musi jeszcze 8 osób, z czego 3 głosy należą do Nas. Nie znamy głosu 5 osób.
Więc jeżeli nikt nie podłapie oskarżeń wobec Leviathana i Fenir, to dzisiaj powinno być dobrze. Jest jeszcze dzień jutrzejszy, a tutaj nie patrzyłbym już tak optymistycznie. Dzisiaj ktoś zginie, zostanie więc 10 osób. Bardzo prawdopodobne, że andre94nt popełni samobójstwo, zostanie więc 9 osób. Tak czy owak więc miasto może nas przegłosować jednym bądź dwoma głosami. Jeżeli andre94nt pozostanie przy życiu, to nawet lepiej. Jest spora szansa, że to na niego ludzie zagłosują w jutrzejszym linczu. No bo na kogo jeszcze mogą zagłosować miastowymi?
Hells - On odpada, bo przyszedł w czasie gry, więc roli nie ma. Nikt na Niego na zagłosuje
Kocica - Też odpada. Jak dzisiaj w linczu zginie DiamondLady, to automatycznie Kocica okaże się niewinna. No bo jakby to wyglądało: Miastowy widzi jak Jej koleżanka otwiera wiadomość o tym, że jest w mafii? Skoro to są koleżanki, to by wyszedł jakiś dziwny miastowy, który pomaga mafii
Więc lista potencjalnych celów na jutro maleje do 8/7 (zależnie od samobójstwa andre). Odjąć naszą czwórkę zostają:
-Reuel
-Hadrian
-Kha Beleth
I to do głosów na któregoś z Nich powinniśmy zachęcić miastowych. Trzeba również zauważyć, że jeżeli dzisiaj zginie Kha Beleth, to Revold straci w oczach reszty miasta. Jeżeli zginie DiamondLady, to znowu ja stracę w oczach miasta.
Na liście celów nie uwzględniłem ocalałego(ocalałej) z dwójki Kha Beleth/DiamondLady. Najprościej jutro byłoby zrobić nagonkę na którąś z tych dwóch osób (zależy która przeżyje), ale znowu jak tak szybko przytakniemy to mogą wywęszyć współpracę między nami. Dlatego dobrze by było bym ja albo Leviathan zrobili nagonkę na kogoś z wyżej wymienionej trójki. Najłatwiej to chyba na Hadriana będzie. Jeżeli dzisiaj zginie Kha Beleth, to Leviathan powinien zrobić nagonkę na Hadriana. Jeżeli zginie DiamondLady, to ja zrobię nagonkę na Hadriana. Wtedy jutro miastowi staną przed wyborem: DiamondLady/Kha Beleth czy też Hadrian.
Co o tym sądzicie? Czy warto aż tak kombinować?
Cóż, sprawa jest dość oczywista. Nie możemy dopuścić do śmierci KB. Póki co idzie wszystko zgodnie z moim planem. Ludzie uderzają w KB, aż do mojego postu. Czas wkroczyć do akcji. Za niedługo skrobnę posta w taki sposób, żeby ściągnąć na siebie część podejrzeń i głosów. Dodatkowo, jeden z naszych (Fenir lub Sen) skrobnie posta PRZECIWKO mnie. Zagłosuje na mnie. Ktoś to podchwyci i również wyśle vote'a. Część zostanie przy KB, a część pójdzie na DL (również Crus). Wiem, że plan może wydawać się szalony, ale jest dobrze przeze mnie przemyślany i istnieje ponad 90% szans na jego powodzenie. Zaufajcie mi. Ja Was odciążyłem od mafii i ja się z tego wykaraskam. Jakby to Fenir powiedział, bd +5 do szpanu xD
Dobra, nie wiem czy ogarnę czas z wysłaniem tego posta. Być może będziemy musieli jednak zabić KB. I raz kozie śmierć, zobaczyć co przyniesie jutro i liczyć na szczęście. Jeszcze te niby multikonta etc.
Postaram ogarnąć time, ale Crus, wyślij już posta na mafijne (ten z atakiem na DL/Kocicę).
Z/W